Att börja träna konståkning

Information

När du åkt i skridskoskolan någon eller några terminer finns möjlighet att åka fler timmar i veckan och börja träna mer konståkning i en konståkningsgrupp. Åkare flyttas löpande under terminerna upp till konståkningsgrupp men vi försöker att starta upp en ny grupp varje säsong för yngre åkare. Det är tränarna i samråd med föräldrar och åkare som beslutar om flytt under terminen. Under säsongen är våra konståkingsgrupper med på shower och har möjlighet att delta på vår slinga under vårterminen. Föräldraengagemanget ökar i takt med att barnet utvecklas inom föreningen och det finns därför krav på att exempelvis ställa upp att arbeta under våra arrangemang och/eller i en arbetsgrupp.


Skridskor

När man börjar i konståkningsgrupp är det viktigt för att kunna utvecklas att ha riktiga konståkningsskridskor. Det krävs att skon är stabil och att den har konståkningsskenor. Dessa skridskor finns endast att köpa i specialbutiker så som Sport with success eller K-skate som finns i Göteborg. Det finns också en stor begagnatmarknad för dessa typer av skridskor. Leta efter märken så som Edea, Risport, Graf, Jackson eller Wifa. Ni kan även köpa eller sälja skridskor i vår Köp och Sälj - Landvetter Konståkningsklubb på Facebook eller under någon av vår köp och säljdagar.

Titta gärna i vår skridskoguide och vår storleksguide.

Föreningen har också ett begränsat antal skridskor att hyra.
Kontakta oss via kansli@landvetterkk.com om ni vill hyra.


Att börja tävla

När man har åkt ett tag i konståkningsgrupp är det dags att börja träna på tävlingstestet för att få möjlighet att börja tävla i både singel och synkro. Tävlingstestet består av 7 moment till exempel hopp, piruetter och flygskär. Vi har i Landvetter valt att inte göra någon stor sak av själva testet utan låter åkarna träna på de olika momenten under ordinarie träningar och när tränarna bedömer att de kan utföra dem utan problem så meddelas att de klarat testet. Åkarna får då byta ut hjälm mot pannband och kan få ett tävlingsprogram för en stjärntävling.


Skating skills

I Landvetter konståkningsklubb tränas alla åkare i både singel och synkro och gemensamma träningar över grupperna, detta kallar vi för skating skills där man övar på grundläggande skridskoåkning för att gagna båda grenarna inom sporten.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub